Zonderland Machinehandel - Landbouwmachines van Unia, Agromet, Francini en Zocon Joure

Het ontstaan van Zonderland Machinehandel

In Scharsterbrug ziet in 2006 een nieuwe Friese machinehandel het levenslicht. Op de boerderij van zijn ouders zet Jochem Zonderland allerlei landbouwmachines in elkaar. Ondertussen werkt hij aan het realiseren van zijn droom: een groothandel beginnen in landbouwmachines die door zorgvuldig geselecteerde buitenlandse fabrieken worden geproduceerd.

Een naam heeft hij snel bedacht: Zonderland Machinehandel. Bijna net zo vlug verzamelt Jochem een hecht team van collega’s om zich heen. In 2008 gaat het team van Zonderland Machinehandel aan de slag op een mooie locatie in Joure.

Oog voor kwaliteit
In de beginjaren importeerde Zonderland Machinehandel machines uit diverse landen. We verkochten ze in de gehele Benelux. Maar we waren daarbij wel kritisch. De kwaliteit van sommige geïmporteerde producten strookte niet met onze ambities. We gingen daarom op zoek naar mogelijkheden om machines en gangbare producten, zoals weideslepen, rubberschuiven en kippers, in huis te produceren.

Ons huismerk Zocon
Zo ontstond ons eigen merk Zocon, een afkorting van Zonderland Constructie. We maken eenvoudige, kwalitatief hoogwaardige landbouwmachines in de massa. Hiervoor gebruiken we solide componenten en duurzame materialen. Een lasrobot last alles perfect in elkaar. Het resultaat is onderhoudsarme machines met een lange levensduur.

Andere merken
De landbouwmachines van internationale merken als AgrometFrancini en UNIA worden ook nog steeds door ons geïmporteerd en verkocht in de Benelux. Onze eigen Zocon-producten distribueren wij naar tal van Europese landen en ver daarbuiten. Onder meer naar Afrika, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland.

Van harte welkom
Sinds 2012 zijn we gevestigd op een mooie nieuwbouwlocatie aan de A7 in Joure. Hier kunnen we de komende jaren verder groeien en onze productlijn Zocon uitbouwen. Bent u nieuwsgierig? Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij heten u van harte welkom op De Koevorde 6.

Een werkplaats vol passie en vakmanschap

Dagelijks zetten we bij Zonderland Machinehandel een groot aantal machines op transport naar klanten in binnen- en buitenland. Dit is mogelijk dankzij ons enthousiaste en deskundige team. Wij produceren en assembleren onze machines met veel passie en vakmanschap. Hiervoor is onze werkplaats in Joure (Friesland) uitgerust met onder andere bovenloopkranen, een lasrobot en diverse assemblage- en lasruimtes.

Ontmoet de aanspreekpunten van ons team

Jochem Zonderland; Directeur Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Jochem Zonderland

Directeur

jochem@zonderland-machinehandel.nl
+31 (0)6 24 63 73 01

Arno Bakker; Productieleider Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Arno Bakker

Productieleider, constructeur

arno@zonderland-machinehandel.nl
+31 (0)6 25 02 30 04

Femde de Boer, HR adviseur bij Zocon - Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Femke de Boer

HR Adviseur

femke@zonderland-machinehandel.nl
+31 (0)513 71 43 34

Michelle Frijlink; Controller Zonderland Constructie

Michelle Frijlink

Hoofd financiële administratie

michelle@zonderland-machinehandel.nl
+31 (0)513 71 43 34

Martin van der Goot; Vertegenwoordiger Export

Martin van der Goot

Vertegenwoordiger, administratief medewerker

martin@zonderland-machinehandel.nl
+31 (0)513 71 43 34

Vragen? Zonderland beantwoordt ze graag

Bel ons tussen 08:00 en 17:00 uur
op 0513 – 714 334 of mail ons.

Werken bij Zonderland Machinehandel

Enthousiast, gedreven en betrokken; deze kenmerken hebben de medewerkers van Zonderland Machinehandel en Zonderland Constructie met elkaar gemeen. Wil je ons team komen versterken en aan de slag gaan in een dynamische werkomgeving? Neem een kijkje in het vacatureoverzicht. Wie weet hebben we een leuke baan voor je.

Zit er geen geschikte vacature tussen en wil je toch graag bij ons komen werken? Aarzel niet en stuur ons een open sollicitatie! Kom je graag een keer langs om sfeer te proeven? Geen probleem! Wij laten met veel plezier ons bedrijf aan jou zien. Neem dus gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

RMV Hardenberg

RMV Hardenberg

Op 29, 30 en 31 oktober vindt de 24e editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) Hardenberg plaats. Wij nodigen u van harte uit op onze beursstand 721 om kennis te maken met onder andere onze Zocon Greenseeder, Unia Plow woeler en meer!

140300010

UNIA Plow woelers

Onze Unia Plow woelers met 4 of 6 tanden zijn weer volop uit voorraad leverbaar! Zowel de standaard variant als met hydraulische hef. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij helpen u graag aan meer informatie 0513-714334 of https://zonderland-machinehandel.nl/machines/grondbewerking/woelers/unia-plow-woeler/

Werktuigendagen

Werktuigendagen 2019

Zaterdag 21 September en zondag 22 september vinden de werktuigendagen in Oudenaarde weer plaats. Wij nodigen u van harte uit op onze stand 615, waar we u volgende machines presenteren: Greenseeder: zaaien van vanggewas onder de maïs Greenkeeper: grasland beluchten en verbeteren Greencutter: verkleinen van groenbemesters en gewasresten Z045 Kipper: 4.5 tons kipper met RDW…

Meer weten over Zonderland Machinehandel?