20230811_16052934

Het ontstaan van ZOCON BV

In Scharsterbrug ziet in 2006 een nieuwe Friese machinehandel het levenslicht. Op de boerderij van zijn ouders zet Jochem Zonderland allerlei landbouwmachines in elkaar. Ondertussen werkt hij aan het realiseren van zijn droom: een groothandel beginnen in landbouwmachines die door zorgvuldig geselecteerde buitenlandse fabrieken worden geproduceerd.

Een naam heeft hij snel bedacht: Zonderland Machinehandel. Bijna net zo vlug verzamelt Jochem een hecht team van collega’s om zich heen. In 2008 gaat het team van Zonderland Machinehandel aan de slag op een mooie locatie in Joure.

Oog voor kwaliteit
In de beginjaren importeerde Zonderland Machinehandel machines uit diverse landen. We verkochten ze in de gehele Benelux. Maar we waren daarbij wel kritisch. De kwaliteit van sommige geïmporteerde producten strookte niet met onze ambities. We gingen daarom op zoek naar mogelijkheden om machines en gangbare producten, zoals weideslepen, rubberschuiven en kippers, in huis te produceren.

Ons huismerk Zocon
Zo ontstond ons eigen merk Zocon, een afkorting van Zonderland Constructie. We maken eenvoudige, kwalitatief hoogwaardige landbouwmachines in de massa. Hiervoor gebruiken we solide componenten en duurzame materialen. Een lasrobot last alles perfect in elkaar. Het resultaat is onderhoudsarme machines met een lange levensduur.

Wereldwijde service
Onze eigen Zocon-producten distribueren wij naar tal van Europese landen en ver daarbuiten. Onder meer naar Australië, Canada, Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. In elk land hebben we een of meerdere distributeurs/importeurs, zodat service altijd dichtbij is.

Van harte welkom
Sinds 2012 zijn we gevestigd op een mooie nieuwbouwlocatie aan de A7 in Joure. Hier kunnen we de komende jaren verder groeien en onze productlijn Zocon uitbouwen. Bent u nieuwsgierig? Of wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Wij heten u van harte welkom op De Koevorde 6.

Een werkplaats vol passie en vakmanschap

Dagelijks zetten we bij ZOCON een groot aantal machines op transport naar klanten in binnen- en buitenland. Dit is mogelijk dankzij ons enthousiaste en deskundige team. Wij produceren en assembleren onze machines met veel passie en vakmanschap. Hiervoor is onze werkplaats in Joure (Friesland) uitgerust met onder andere bovenloopkranen, een lasrobot en diverse assemblage- en lasruimtes.

Ontmoet de aanspreekpunten van ons team

Jochem Zonderland; Directeur Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Jochem Zonderland

Directeur

jochem@zocon.eu
+31 (0)6 24 63 73 01

Arno Bakker; Productieleider Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Arno Bakker

Constructeur

arno@zocon.eu
+31 (0)6 25 02 30 04

Vragen? Zonderland beantwoordt ze graag

Bel ons tussen 08:00 en 17:00 uur
op 0513 – 714 334 of mail ons.

Femde de Boer, HR adviseur bij Zocon - Zonderland Constructie; Zonderland Machinehandel

Femke de Boer

HR Adviseur

femke@zocon.eu
+31 (0)6 14 75 93 01

Martin van der Goot; Vertegenwoordiger Export

Martin van der Goot

Verkoop

martin@zocon.eu
+31 (0)513 71 43 34

Werken bij ZOCON BV

Enthousiast, gedreven en betrokken; deze kenmerken hebben de medewerkers van ZOCON met elkaar gemeen. Wil je ons team komen versterken en aan de slag gaan in een dynamische werkomgeving? Neem een kijkje in het vacatureoverzicht. Wie weet hebben we een leuke baan voor je.

Zit er geen geschikte vacature tussen en wil je toch graag bij ons komen werken? Aarzel niet en stuur ons een open sollicitatie! Kom je graag een keer langs om sfeer te proeven? Geen probleem! Wij laten met veel plezier ons bedrijf aan jou zien. Neem dus gerust contact met ons op.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Multifunctionele Greenkeeper PLUS
Stage- en Werken & Leren traject!
NIEUW! PRECISIE WIEDEG 6M

Meer weten over ZOCON?