Groenbemesters Zaaien

Wanneer al het oogst van het land is gehaald, is het tijd het land te bewerken en groenbemesters te zaaien. Groenbemesters activeren het bodemleven en helpen zo mee om de bodem gezond te houden. Ideaal voor het zaaien van groenbemesters in het bouwland is onze Greenkeeper PLUS:

Door het bewerken van uw percelen met een Zocon-graslandbeluchter, worden veel onkruiden en slechte grassen op een snelle en goedkope manier verwijderd. Ook kunt u met een Zocon professionele zaaimachine van 150L, 300L of 450L graszaad bijzaaien en inwerken. Op deze manier houdt u de zode jong en fris en profiteert u van de nieuwste grasrassen in uw zode. Bij de Landwirtschaftskammer Niedersachsen is acht jaar lang onderzocht wat het effect is van doorzaaien op de opbrengst en kwaliteit van gras. Hier kwam uit dat jaarlijks doorzaaien van grasland gemiddeld 10 procent tot 15 procent meer gras oplevert en een 5 procent hogere voederkwaliteit.

Deze zeer veelzijdige Zocon Greenkeeper Plus kenmerkt zich onder meer door een open achterzijde, verstelbare geboute glijvoeten en drie rijen met 10 mm dikke wiedegtanden welke in 12-traps diepte te verstellen zijn. Optioneel is het mogelijk zowel aan de voorzijde als achterzijde hoogte instelbare geleidewielen toe te voegen, waardoor de Greenkeeper Plus ook in bewerkt akkerbouwland kan worden ingezet als volwaardige zaaimachine. Deze serie is beschikbaar in werkbreedtes 3, 6 en 8 meter.

Een andere mogelijkheid voor het zaaien van groenbemesters is door onze pneumatische  Opbouw Zaaimachine van 150, 300 of 450 liter. Doordat deze voorzien zijn van vele snelwisselsystemen, is deze eenvoudig op te bouwen op uw grondbewerkingsmachine:

De Zocon zaaimachine is een hoogwaardige pneumatische zaaimachine voor fijne en grove zaden. Specifiek ontwikkeld met oog voor gebruiksvriendelijkheid en effectiviteit. De machine is samengesteld uit hoogwaardige componenten. De twin blower bijvoorbeeld, zorgt voor een grote luchtverplaatsingscapaciteit voor een groot werkbereik. De zaairolmotor, met speciaal ontwikkelde zaairollen van 350 x 50mm, zorgt voor een nauwkeurige en grote zaaicapaciteit. De elementen van de zaairol zijn spiraalvormig gemonteerd waardoor een zeer nauwkeurige en evenredige zaadverdeling mogelijk is.

Belangrijk element van deze zaaimachine zijn de snelwisselsystemen die het mogelijk maken de zaaimachine in zeer korte tijd uit te wisselen tussen verschillende werktuigen, waardoor u voor meerdere werktuigen slechts 1 zaaimachine benodigd bent. Daarnaast is de Zocon zaaimachine voorzien van een compleet verzinkt frame, een geïntegreerde opvangbak met afdraaischakelaar voor een snelle en nauwkeurige afdraaiproef en is de standaard bedieningskast eenvoudig uit te breiden met een 7-polige signaalkabel of sensoren voor rijsnelheid. Kortom een zeer complete opbouw zaaimachine van Nederlandse kwaliteit met een vanaf prijs van € 3.286,-